Σάντερς: Απροετοίμαστες οι μεγάλες οικονομίες για νέα κρίση

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 14:47
UPD:14:55
REUTERS/POOL

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρίση κρούει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτητη δεν είναι έτοιμες να την αντιμετωπίσουν πολιτικά και οικονομικά. Σημειώνει δε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι προσεχτικές στις αυξήσεις επιτοκίων. 

«Το θέμα είναι ότι η προτεραιότητα της νομισματικής πολιτικής για μία γενιά πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση- η αποτροπή υψηλού πληθωρισμού- δεν είναι πια το κορυφαίο πρόβλημα» ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg, εξηγώντας πως προτεραιότητα είναι πλέον το να διασφαλιστούν ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης και να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους απασχόλησης. 

Οι επισημάνσεις αυτές έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία η Fed κινείται με ταχεία βήματα προς πιο περιοριστική νομισματική πολιτική. Αντηχούν δε τις θέσεις του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βιαστεί στο μέτωπο των επιτοκίων, επικαλούμενος επίμονους κινδύνους, όπως η στροφή στον εμπορικό προστατευτισμό. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα