Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 10:37
UPD:10:38

Fortius Finance: «Η επιφυλακτικότητα σε συνδυασμό με τη θερινή ραστώνη διατηρούν την καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την οιαδήποτε πρόβλεψη για την κίνηση του ΓΔ.

»Οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις της Alcoa (τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street) ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο άνοιγμα σήμερα, επηρεάζοντας ευθέως ανάλογα και το ΧΑ, του οποίου η πορεία στη συνέχεια θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την κίνηση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, καθώς εισάγονται προς διαπραγμάτευση σήμερα οι 135,707,764 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση μ/κ της τράπεζας ύψους €3 δισ. (υπενθυμίζουμε ότι 5,705,574 μετοχές δόθηκαν στην τιμή των €22.11 ανά μετοχή). Από τεχνικής απόψεως, οι στηρίξεις για το ΓΔ και το FTSE/ASE οριοθετούνται στις 3.620 μονάδες και στις 1.970 μονάδες αντίστοιχα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με όγκο συναλλαγών σε διακοπές, κινήθηκε, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών, στα στενά πλαίσια μεταξύ 3600 και 3620 μονάδων. Στη λήξη της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν ανοδικές τάσεις ωθούμενες από τις διεθνείς αγορές. Σε επίπεδο τζίρου και κερδών ξεχώρισαν, η Εθνική, η Cosmote και η Coca Cola 3Ε. Για σήμερα διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών της Εθνικής».

Praxis Securities: «Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εθνικής τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενδέχεται να προκαλέσει πιέσεις στην τιμή μετοχής κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Το ενδεχόμενο αυτό σε συνδυασμό με την κόπωση που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά δεν μας καθιστούν αισιόδοξους για τη σημερινή συνεδρίαση».

Euroxx: «Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους τη Δευτέρα καθώς κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,48%, με τον όγκο συναλλαγών να βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε χαμηλά επίπεδα, συγκεκριμένα ο καθαρός όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 104,9 εκ €. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 κατέγραψε κέρδη, με την μετοχή της ΕΕΕΚ να εμφανίζει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση (2,3%) και

τον τίτλο της Intracom να κλείνει με αρνητικό πρόσημο (1,95%).

»Οι Ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν σε θετικό έδαφος ενώ η Αμερική παρουσίασε

μικτή εικόνα. Για σήμερα αναμένεται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α θα επηρεαστεί για ακόμη μία φορά από την πορεία των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, καθώς σε εγχώριο επίπεδο δεν φαίνεται να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα