Στον πάγο για ακόμη δύο μήνες τα σχέδια της Τράπεζας της Αγγλίας

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 10:38
UPD:10:42
REUTERS/PETER NICHOLLS

Αποφασισμένη να περιμένει και όχι να ακολουθήσει τα βήματα της Federal Reserve, εμφανίζεται η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς θέλει να βεβαιωθεί ότι η βρετανική οικονομία έχει αναθερμανθεί μετά τον «παγωμένο» χειμώνα, πριν προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων. 

Σε δημοσκόπηση του Reuters κανείς από τους αναλυτές, που συμμετείχαν, δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όταν πριν από τρεις μήνες οι περισσότεροι θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι αυτή θα έχει έρθει ήδη από το Μάιο. Τώρα ορισμένοι κρατούν μικρό καλάθι ακόμη και για τον Αύγουστο, αν και οι περισσότεροι εξακολουθούν να βλέπουν τότε την κίνηση της κεντρικής τράπεζας. 

Εάν οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο επιβεβαιωθούν θα είναι δεύτερη αύξηση των βρετανικών επιτοκίων από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ δύσκολα θα ακολουθήσει άλλη μέσα στο έτος. Την ίδια ώρα η FED σχεδιάζει να αποχαιρετίσει το 2018 με τέσσερις επιτοκιακές αυξήσεις και να προβεί σε ακόμη τρεις μέσα στο 2019. 

Μερίδα αναλυτών πιστεύει πάντως ότι στις αρχές του 2020 η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να μειώσει και πάλι το κόστος δανεισμού.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα