Μικρές αυξομειώσεις στις τιμές του αργού

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2001 20:01

Σχετικά σταθερές ήταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή και της αναζωπύρωσης των ελπίδων ότι Ρωσία και ΟΠΕΚ βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τον περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής.

Το αργό brent στην προθεσμιακή αγορά, για παράδοση Ιανουαρίου, είχε υποχωρήσει στις 19:48' ώρα Ελλάδος στα 19,50 δολάρια το βαρέλι, αν και λίγο νωρίτερα έφτασε τα 20,04.

Το αργό αμερικανικού τύπου σημείωσε πτώση 31 σεντς στα 19,78 δολάρια.

Στις 19 Νοεμβρίου το πετρέλαιο έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των 16,6 δολαρίων, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μη μειώσει την παραγωγή, αν δεν κάνουν το ίδιο και οι εκτός ΟΠΕΚ παραγωγοί.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή δεν πιστεύεται ότι θα πλήξει απ' ευθείας τα αποθέματα πετρελαίου, αλλά οι ντίλερς φοβούνται μήπως οι χώρες του Κόλπου συρθούν στις συγκρούσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να προσβλέπει σε μείωση της παραγωγής αν συμφωνήσει και η Ρωσία, που είναι η δεύτερη εξαγωγική χώρα πετρελαίου. Οι φήμες που κυκλοφορούν από στελέχη ρωσικών πετρελάϊκών εταιρειών, λένε ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να προτείνει μείωση της ημερήσιας παραγωγής της κατά 380.000 βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα