Υπό πίεση η Wall - Απώλειες 256 μονάδων για τον Dow Jones

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 16:44
UPD:17:09
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Υπό πίεση τελούν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,05% ή 256 μονάδες σε 24.833 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει μείωση κατά 0,89% στις 7.678 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,80% στις 2.757 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν προϊόντα, συνολικής αξίας 50 δισ. δολαρίων.

Σε απάντηση, το Πεκίνο προχώρησε στην επιβολή επιλεγμένων δασμών, ύψους 25%, επί αμερικανικών προϊόντων, συνολικής αξίας 34 δισ. δολαρίων.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους δασμούς. Πρώτον και κύριο ότι ωφελούν πολύ λιγότερους ανθρώπους από ό,τι βλάπτουν» παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της Yardeni Research.

«Από τη μία τονώνουν την απασχόληση στις βιομηχανίες που επωφελούνται από τον προστατευτισμό, αλλά από την άλλη, αυξάνουν το κόστος για όλους τους καταναλωτές» εξηγεί, χαρακτηριστικά.

«Οι μετοχές θα συνεχίσουν το ζιγκ-ζαγκ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την ώρα που Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα προσπαθούν να επιβληθούν ο ένας στον άλλο» προσθέτει, επίσης.

Στο μεταξύ, στα εταιρικά νέα της ημέρας, οι μετοχές της Disney υποχωρούν άνω του 1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Pivotal Research Group, ως απόρροια της «μάχης» για την εξαγορά της 21th Century Fox.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα