Συνάντηση Προέδρων Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 15:36

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου η Συνάντηση των 25 Προέδρων της Ομάδας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών (ΕRG), την οποία φιλοξένησε στο Σούνιο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το μέλλον τη Ομάδας, η ανάπτυξη από τις Ανεξάρτητες Αρχές αποτελεσματικών μοντέλων εναρμόνισης των κανονιστικών διατάξεων που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση της αποκτηθείσας τεχνογνωσίας. Επίσης, έμφαση δόθηκε στον προσδιορισμό των σχέσεων της Ομάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε δήλωση του ο Προεδρεύων της Ομάδας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών και εκπρόσωπος της ΟFCOM, κ. Kip Meek επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων Ρυθμιστών αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη του τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ευρώπη και ως εκ τούτου, είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ευμάρεια των Ευρωπαίων πολιτών».

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης υπογράμμισε ότι «η συνάντηση στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών εν όψει της Συνόδου των Ανεξάρτητων Ρυθμιστικών Αρχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα