Γραφεία ενημέρωσης των επιχειρήσεων στις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 16:41

Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Δ. Ασημακόπουλο.

«Μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ότι δημιουργούμε γραφεία ενημέρωσης των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς της Νομαρχίας της Αθήνας και στην αντίστοιχη διεύθυνση της Νομαρχίας του Πειραιά», δήλωσε η κα Γεννηματά.

«Συζητήσαμε για τον οδηγό υπηρεσιών που έχουμε εκδώσει, με τους εκπροσώπους του κλάδου, και μένει να συνεργαστούμε για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες, δεν μπορούμε να έχουμε 15 δικαιολογητικά για να ξεκινήσει μια επιχείρηση να πάρει την άδειά της και να καθυστερεί 8 και 10 μήνες για να μπορέσει να ξεκινήσει, ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις της.

«Οι Νομαρχίες δεν πρέπει να είναι μόνο φορείς ελέγχου αλλά να είναι και φορείς στήριξης των μικρών επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος, που στάθηκε και στο θέμα των αυξήσεων στα καύσιμα. «Και οι μικρές και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επιβαρυνθεί από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και από την άκαιρη επιβολή φόρου στα καύσιμα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι δεν θα μετακυληθεί όλο το κόστος στην κατανάλωση, αλλά όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς αν οι αυξήσεις θα είναι από το φθινόπωρο ή την άνοιξη, πάντως και η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η αύξηση των φόρων και ο μη έλεγχος στη διαμόρφωση των τιμών από τα διυλιστήρια, προκαλούν καταστάσεις τέτοιες που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι επιβάρυνση θα έχει ο καταναλωτής».

«Ο μέσος όρος για να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ξεπερνά τους δύο μήνες, τουλάχιστον στον Πειραιά. Η διευθύντρια του Γενικού Χημείου στον Πειραιά διαμαρτύρεται και δικαίως γιατί έχει έλλειψη προσωπικού... Ο έλεγχος είναι καθημερινός. Ομως δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο στο οποίο οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις να μπορούν να απευθύνονται για γρήγορα αποτελέσματα και αυτό έχει το εξής αποτέλεσμα: όταν ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα από το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει ήδη η ποσότητα απορροφηθεί στην κατανάλωση και ως εκ τουτου είναι άτοπο να πάμε να συνεχίσουμε τους ελέγχους. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στην τιμή και στην ποιότητα των καυσίμων αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Μίχας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα