Τσιτουρίδης: Οι τράπεζες να ασχοληθούν με την κλαδική σύμβαση κι εμείς με το ασφαλιστικό

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 17:28
UPD:17:32

Αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, από την μελέτη της Alpha Bank για το ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/07/1211665.htm .

Η μελέτη επικαλείται προβλέψεις ερευνητών σύμφωνα με τις οποίες οι σημερινοί 30ρηδες θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τα 75 χρόνια τους, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται από τις διάφορες κυβερνήσεις, οδηγούν σε μείωση των συντάξεων και άρα σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όσους επιλέξουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

«Η Alpha Bank, και η κάθε τράπεζα εκείνο το οποίο έχουν να κάνουν τώρα, σήμερα, αύριο είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καθίσουν στο τραπέζι της συλλογικής και κλαδικής διαπραγμάτευσης. Ευθύνη έχουν όλες οι πλευρές.

Σε ό,τι αφορά στα άλλα ζητήματα, θα παρακαλούσα και θα καλούσα όλους, να χρεώνουν ή να πιστώνουν στην κυβέρνηση αυτά τα οποία λέει και αυτά τα οποία πράττει η ίδια. Είναι διαφορετικό πράγμα η τήρηση των ορίων ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης, που δεν αλλάζουν, και άλλη υπόθεση η ανάγκη, η οποία υπάρχει στη χώρα μας να ενισχύσουμε με κίνητρα ανθρώπους στα 45 τους ή στα 50 τους ή τα 55 τους που θέλουν να βρουν εργασία, ώστε να μείνουν κοινωνικά ενεργοί και να φτάσουν σε πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς αλλαγές των ορίων ηλικίας και χωρίς αλλαγές του χρόνου ασφάλισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτουρίδης.

«Η Αlpha Bank Θα έπρεπε αντί να παρουσιάζει μελέτες αμφίβολης επιστημονικής αξίας να προσέλθει στο διάλογο για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με την ΟΤΟΕ. Τα δικά μας ευρήματα κάθε άλλο παρά συνηγορούν σε τέτοιες απόψεις που προκαλούν ψυχώσεις στην ελληνική κοινωνία. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι για κάθε δύο χρόνια αύξησης των γενικών ορίων ηλικίας κερδίζεται βιωσιμότητα μόνο έξι μηνών για το σύστημα άρα δεν υπάρχει καμία σοβαρή αξία σε μια τέτοια πρόταση. Πρόσθετα είναι γνωστό ότι αν διευρυνθούν τα όρια ηλικίας, υπάρχει και μεγεθύνεται το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους», σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα