Πτωτικά η Wall Street ελέω... Τραμπ

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 23:34
UPD:23:40
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Πτωτικά τερμάτισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,34% στις 25.090 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες κατά 0,19% στις 7.746 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,11% στις 2.779 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση στιγματίστηκε από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα πυρά προς το Πεκίνο, το οποίο κατηγόρησε για «μη δίκαιες εμπορικές πρακτικές».

«Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα στην αγορά» παραδέχθηκε ο Κρεγκ Μπιρκ, αναλυτής της Personal Capital. Πάντως, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, καθώς «δεν έχει νόημα να υπερ-αντιδράμε σε κάθε εξέλιξη αυτή της μακράς ιστορίας».

Στο ταμπλό, την ίδια ώρα, οι μετοχές των Boeing και Caterpillar υποχώρησαν κατά 2,5% και 3,1%, αντίστοιχα, με τις δύο εταιρείες να επηρεάζονται άμεσα από τη συζήτηση για το παγκόσμιο εμπόριο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα