Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 10:19
UPD:11:40

Fortius Finance: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αύξησης μ/κ με μετρητά, ύψους €3 δισ. της Εθνικής Τράπεζας, στην ιστορία του ΧΑ και η σχετική ευκολία απορρόφησης της όποιας προσφοράς χθες με την εισαγωγή των νέων μετοχών της μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Αναφερόμαστε στην υποαπόδοση του ΓΔ έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών από την αρχή του έτους.

»Για να συμβεί όμως αυτό το ΧΑ θα πρέπει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και στις επόμενες συνεδριάσεις, ακόμα και στην περίπτωση εκείνη που οι ξένοι δείκτες υποχωρήσουν εκ νέου. Σημείο αναφοράς για τη σημερινή συνεδρίαση θα είναι και πάλι η απόδοση του τραπεζικού κλάδου και ιδιαίτερα αυτή της Εθνικής Τράπεζας. Από τεχνικής απόψεως η διάσπαση της αντίστασης των 3,650 μονάδων για το ΓΔ θέτει ως επόμενο στόχο το υψηλό των 3,711.49 μονάδων που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου».

Egnatia Finance: «Δεν αναμένουμε σαφή τάση μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου και τις εξελίξεις σχετικά με την Emporiki Bank. Αναμένουμε μία μάλλον πλαγιοκαθοδική κίνηση».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά «προβλέποντας» τη θετική κίνηση των αγορών στις ΗΠΑ πραγματοποίησε κέρδη από την αρχή της συνεδρίασης και αντίθετα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Στην πραγματοποίηση αρνητικής συσχέτισης σημαντικό ρόλο είχε η πορεία της μετοχής της Εθνικής τράπεζας, αλλά και γενικότερα του τραπεζικού κλάδου. Η σεναριολογία ευνοεί την πραγματοποίηση υψηλών κερδών αλλά εμπεριέχει και υψηλούς κινδύνους, για αυτό χρειάζεται προσοχή στις επιλογές μας».

Aspis Securities: «Η Wall Street σημείωσε ανοδική αντίδραση χθες κάτι που αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Οι ελληνικές μετοχές χθες κινήθηκαν ανοδικά κυρίως λόγω της ανόδου των μετοχών του τραπεζικού κλάδου. Θεωρούμε πιθανή τη συνέχιση της ανόδου σήμερα με αιχμή τις τράπεζες, καθώς οι εξελίξεις στον κλάδο αυτό συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον».

Euroxx: «Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Τρίτη καθώς κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,98%, με τον όγκο συναλλαγών να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, συγκεκριμένα ο καθαρός όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 206 εκ €. Από τους επιμέρους Δείκτες τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο FTSE-20, με τους τίτλους των Folli-Follie (2,74%) και Eurobank (2,27%) να ξεχωρίζουν, στον αντίποδα η μετοχή των ΕΛΠΕ με απώλειες της τάξης του 1,17%.

»Οι διεθνείς αγορές παρουσίασαν μικτή εικόνα καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο σύνολο τους έκλεισαν σε έντονα αρνητικό έδαφος, ενώ η Αμερική κατέγραψε κέρδη. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α θα κινηθεί ανοδικά με ηπιότερους ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα