Θετική εκκίνηση στη Wall Street

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 16:45
UPD:16:47
REUTERS/LUCAS JACKSON

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, δεχόμενοι ώθηση από τα ευοίωνα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,34% στις 25.284 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,57% στις 7.739 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά 0,31% στις 2.783 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Μάιο, άνω των εκτιμήσεων περί ανόδου 0,4%. Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Μετά από μία μετριοπαθής εκκίνηση του έτους, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν βελτιωθεί σημαντικά στο β’ τρίμηνο» σχολιάζει ο Πίτερ Μπούκβαρ, αναλυτής της Bleakley Advisory Group.

«Οι καταναλωτές βλέπουν μικρότερους φόρους και υψηλότερους μισθούς, γεγονός το οποίο τους βοηθάει να ανταποκριθούν στην αύξηση του κόστους ζωής» σπεύδει να προσθέσει.

Στο επίκεντρο τoυ ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα και η πρόταση της Comcast για την εξαγορά μίας σειράς θυγατρικών της 21st Century Fox, εξέλιξη η οποία δίνει συνέχεια στα deals του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Προχθές, άλλωστε, οι εποπτικές αρχές άναψαν το πράσινο φως στην εξαγορά της Times Warner από την AT&T.

Την ίδια ώρα, τέλος, οι επενδυτές χαιρετίζουν και τη νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο εύρος 1,75% - 2%, με τη Federal Reserve να προαναγγέλλει ακόμη δύο γύρους αυξήσεων έως το τέλος του έτους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα