Ντομπρόβσκις: Συνολική συμφωνία έως το Eurogroup

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 14:36
UPD:14:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια συνολική συμφωνία, με όλα τα συστατικά στοιχεία, έως την 21η Ιουνίου, έθεσε ως στόχο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι είναι δρομολογημένη η ολοκλήρωσή του και «αυτό αποτελεί μια καλή είδηση».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «αναμένουμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος» και υπενθύμισε τις «τεράστιες προσπάθειες» του ελληνικού λαού.

«Πιστεύω ότι είναι δίκαιο να αποδώσουν οι θυσίες που έχει κάνει και αναμένουμε μια λύση» έσπευσε να προσθέσει, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στα «μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μόνιμη και διαρκή πρόσβαση στις αγορές».

Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε, τέλος, και στη συμφωνία για το Σκοπιανό, καλωσορίζοντας «την πρωτοβουλία και τη δουλειά που κάνατε προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

«Ελπίζουμε να γυρίσετε σελίδα προκειμένου να έχουμε βαθιά και εποικοδομητική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα