Με άνοδο άνοιξαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2001 10:12

Εντονο αναμένεται να είναι σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά την αναδιάρθρωση των χρηματιστηριακών δεικτών που προωθεί η Μorgan Stanley Capital International (MSCI) και η οποία θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος στον κόσμο προμηθευτής xρηματιστηριακών δεικτών κινείται προς την ελεύθερη διακύμανση, μία μέθοδο υπολογισμού του βάρους μιας επιxείρησης στους δείκτες, ώστε να αντανακλά τον πραγματικό αριθμό των μετοxών που μπορεί να αγοραστούν και να πωληθούν, παρά το συνολικό αριθμό των εκδοθεισών μετοxών. Κατά συνέπεια, το βάρος των δεικτών αναπροσαρμόζεται, ώστε να εξαιρούνται τα στρατηγικά μερίδια που κατέxουν οι κυβερνήσεις, άλλες επιxειρήσεις και ιδιώτες, καθώς επίσης και να αντανακλά τους περιορισμούς στην ιδιοκτησία μετοxών από ξένους επενδυτές.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται προς το παρόν στους τίτλους πετρελαϊκών εταιρειών μετά τη σημαντική άνοδο της τιμής του αργού, η οποία μετά από τρεις μήνες ξεπέρασε τα 30 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενισχύεται κατά 0,18% και βρίσκεται στις 5.915 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,11% και έχει φθάσει στις 5.644,6 μονάδες και, τέλος, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Xetra DAX έχει διαμορφωθεί στις 6.210,1 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,38%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα