Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μέι από...τη Salesforce

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:04
UPD:17:05
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Σε μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας και κόντρα στην αβεβαιότητα για τη μορφή, που θα λάβει το Brexit, η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια στη Βρετανία σε ορίζοντα πενταετίας. 

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους (cloud computing) άνοιξε στο Λονδίνο το πρώτο της ευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας, το «Salesforce Tower London. Σχεδιάζει δε να ανοίξει ακόμη ένα κέντρο δεδομένων στη Βρετανία μέσα στο 2019. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έσπευσε να χαιρετίσει την επένδυση, η οποία άλλωστε έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία η ίδια δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο από μέλη της κυβέρνησής της όσο και από την αντιπολίτευση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

«Η Salesforce προσφέρει ένα υπέροχο παράδειγμα για τα οφέλη, που μπορεί να κομίσει μία επιτυχημένη τεχνολογική εταιρεία στην βρετανική οικονομία. Καλωσορίζω τις επενδύσεις της οι οποίες θα δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες, υψηλών προσόντων θέσεις εργασίας για το δυναμικό μας» τόνισε η κ. Μέι. 

Το Λονδίνο παραμένει το κορυφαίο τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης, βάσει επενδύσεων, παρά την αβεβαιότητα του Brexit. To 2017 οι βρετανικές τεχνολογικές προσέλκυσαν τέσσερις φορές υψηλότερη χρηματοδότηση από εκείνες στη Γερμανία και περισσότερη από όσο οι ανταγωνίστριές τους σε Σουηδία, Γαλλία και Ιταλία αθροιστικά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα