Σε στάση αναμονής η Wall Street

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 16:42
UPD:17:06
REUTERS/ANDREW KELLY

Στάση αναμονής τηρούν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν όψει της αποψινής απόφασης της Federal Reserve για την επιτοκιακή πολιτική των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,01% στις 25.323 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,15% στις 7.715 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά 0,02% στις 2.787 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, με τη σχετική ανακοίνωση να δημοσιεύεται στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, υλοποιώντας ακόμη ένα βήμα προς την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, οι οποίες ενισχύονται άνω του 4%, μετά τη χθεσινή έγκριση της εξαγοράς της Time Warner από την AT&T. Mάλιστα, η μετοχή της Times Warner εκτινάσσεται στο 5%, ενώ αντίθετα, η μετοχή της AT&T υποχωρεί κοντά στο 4%.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 2,8% τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2012. Σε υψηλό 6,5 ετών, ωστόσο, σκαρφάλωσαν και οι τιμές παραγωγού, οι οποίες τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκαν στο +3,1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα