Ευρωπαϊκές αγορές: Με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 14:35
UPD:14:36
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τις ιταλικές μετοχές να κλέβουν την παράσταση. Ο όγκος των συναλλαγών διατηρείται πάντως στα περισσότερα χρηματιστήρια της ηπείρου σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες κινήσεις εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve απόψε και ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο. 

Στις 14:25 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe καταγράφει άνοδο 0,3% στις 388 μονάδες. Υποτονικές είναι οι συνεδριάσεις σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, με τους δείκτες DAX και CAC 40 να ενισχύονται μόλις 0,2%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει κέρδη 0,4%.

Οι ταύροι δίνουν πάντως δυναμικά το «παρών» στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται περισσότερο από 1%, σκαρφαλώνοντας έτσι σε υψηλά δέκα εβδομάδων. Ώθηση στις ιταλικές μετοχές δίνει η επισήμανση του Ιταλού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ότι το ευρώ «είναι απαραίτητο». Προερχόμενη από έναν δηλωμένο ευρωσκεπτικιστή, η δήλωση φαίνεται να βάζει τέλος στα σενάρια εξόδου της Ιταλίας από τη νομισματική ένωση. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται μόλις 0,2%, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται κοντά στα 20,5 εκατ. ευρώ. Οριακή άνοδο παρουσιάζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σχεδόν αμετάβλητος είναι και ο τραπεζικός δείκτης. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα