Σφακιανάκης: Επέκταση στα Βαλκάνια

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 18:30

Αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki και για τη FYROM και την Αλβανία ανέλαβε η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ μετά την απορρόφηση της Mirkat LTD, που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki για τη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με την εξέλιξη αυτή η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ μετά την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής των προϊόντων Suzuki για τρεις χώρες των Βαλκανίων, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία, σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της στην Ελλάδα, απευθύνεται πλέον σε μια αγορά 25 εκατ. καταναλωτών με σημαντικές προοπτικές για τη διεύρυνση των εργασιών και της κερδοφόρας ανάπτυξής της.

Παράλληλα, η εταιρεία συνέχισε την ανοδική πορεία της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006, με τη Suzuki να κατακτά την έβδομη θέση, αναρριχώμενη τέσσερις θέσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 4,9%, αυξημένο κατά 25,6%, ενώ οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων Suzuki ανήλθαν σε 7.409, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα