Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 23:15
UPD:23:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν την ιστορική σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,01% στις 25.320 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 7.703 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,17% στις 2.786 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε εξ ολοκλήρου στο κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την άρση της απομόνωσης της Πιόνγιανγκ.

Παρά τα «θερμά λόγια» και το «καλό κλίμα», οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί, εκφράζοντας ενστάσεις για το πώς ορίζει η κάθε χώρα τη φράση «αποπυρηνικοποίηση».

«Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν πολλές εκπλήξεις και γι’ αυτό η αγορά δεν αντέδρασε» σχολίασε ο αναλυτής, Πολ Τούντορ Τζόουνς, ο οποίος ωστόσο, εκτίμησε ότι «το μεγάλο ράλι θα γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες».

Στο ταμπλό, η μετοχή της AT&T αυξήθηκε κατά 0,5% εν όψει της απόφασης των εποπτικών αρχών για το mega-deal, ύψους 85 δισ. δολαρίων, με την Time Warner.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και τα αυριανά αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, προσδοκώντας ακόμη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα