Γ. Δραγασάκης: Με στόχο τις επενδύσεις το φετινό Greek Investment Roadshow

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 18:55
UPD:18:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Greek Investment Roadshow, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, «μονοπώλησε» τη σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η περαιτέρω προσέλκυση των επενδύσεων, αλλά και οι ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Ο κ. Δραγασάκης, στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική, αλλά και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτή:

  • Οριζόντιες μεταρρυθμίσεις σε Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη και επιχειρηματικό περιβάλλον
  • Μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, με ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών θεσμών και την των επενδύσεων
  • Μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των συνεργειών του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα,
  • Ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και στήριξη των πολιτικών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Χαρίτσης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η φετινή διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από το πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία κινείται σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για νέες επενδύσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως πρόσθεσε, το Roadshow αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος και της προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα