«Προτιμητέα η προσφορά σε μετρητά» για την Emporiki

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται η απόφαση
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 09:43

Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων θα αποφασίσει στις αρχές Αυγούστου, εάν θα αποδεχθεί μία από τις δύο προσφορές για την πώληση της Emporiki Bank, με την πρόταση σε μετρητά να είναι προτιμητέα, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη διαδικασία.

«Όποια πρόταση είναι σε μετρητά είναι προτιμητέα από το Δημόσιο», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο η παραπάνω πηγή.

«Εάν δεν υπάρξει και τρίτη προσφορά (από άλλο ενδιαφερόμενο) η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 5 Αυγούστου για να αποφασίσει ποια προσφορά θα επιλέξει», πρόσθεσε.

Στα τέλη Ιουνίου, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας είχε αναφέρει στο Reuters ότι η κυβέρνηση προτιμά προσφορές σε μετρητά. Προτίθεται, ωστόσο, να αποδεχθεί και προσφορά που θα περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών υπό τον όρο ότι θα προσδιορίσει το δημόσιο την τιμή των μετοχών που θα λάβει.

Ως γνωστόν, η γαλλική Credit Agricole έχει υποβάλει προσφορά σε μετρητά που περιλαμβάνει την καταβολή 23,5 ευρώ για κάθε μετοχή της Emporiki αποτιμώντας την τέταρτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα στα 3,1 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει 3,25 μετοχές της και 6 ευρώ σε μετρητά για κάθε μετοχή της Emporiki. Bάσει της τιμής κλεισίματος της Τετάρτης, η προσφορά της Κύπρου διαμορφώνεται στα 28,55 ευρώ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα