Σε πτώχευση οδεύει η Eurotunnel

Βολές κατά Deutsche Bank
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 10:04

ΑΙΤΗΣΗ να τεθεί υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης θα υποβάλει η Eurotunnel, η αγγλο-γαλλική εταιρεία διαχείρισης της σήραγγας της Μάγχης, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους βασικούς πιστωτές της για την εφαρμογή αναχρηματοδοτούμενου σχεδίου.

Για την εξέλιξη αυτή η Eurotunnel καταλογίζει ευθύνες στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank AG κατηγορώντας την για ανικανότητα στην επίτευξη συμβιβαστικής λύσης.

«Οι πιστωτές με επικεφαλής της Deutsche Bank απέρριψαν την προσπάθεια για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Δεν κατανοώ πώς ένα μεγάλο ίδρυμα, όπως η Deutsche Bank, μπόρεσε να υποστηρίξει μία τόσο παράλογη θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της Eurotunnerl.

Το αναχρηματοδοτούμενο σχέδιο που παρουσιάσθηκε στα τέλη Μαΐου συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων συμφωνία με τις τράπεζες για μείωση του σημερινού χρέους της εταιρείας, ύψους 6,2 δισ. στερλινών (11,7 δισ. δολάρια), σε περίπου 2,9 δισ., μέσω μιας συμφωνίας η οποία προέβλεπε την έκδοση νέου χρέους ύψους 2,16 δισ. στερλινών.

Η Eurotunnel έχει διαβεβαιώσει τους ταξιδιώτες ότι τα τρένα θα συνεχίσουν να διασχίζουν τη σήραγγα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα