Αλογοσκούφης για Προϋπολογισμό, τιμολόγια ΔΕΚΟ και Εμπορική

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 12:17
UPD:12:20

Για τις συνεδριάσεις ECOFIN και Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, καθώς και για την πορεία της οικονομίας το α' εξάμηνο του έτους, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως είπε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, η εξέλιξη της οικονομίας, της ανάπτυξης και όλων των τιμών είναι ικανοποιητική, όπως επίσης και η εξέλιξη της απασχόλησης και του προϋπολογισμού.

Η εξέλιξη του προϋπολογισμού στον τομέα των δαπανών αλλά και των εσόδων το α' εξάμηνο ήταν πολύ καλή, καλύτερη από τους στόχους που είχαμε βάλει, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε: «το θέμα του προϋπολογισμού δεν έχει τελειώσει, χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας για τη συγκράτηση των δαπανών και βελτίωση των εσόδων για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Tιμολόγια ΔΕΚΟ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι όλα τα θέματα των ΔΕΚΟ θα συζητηθούν στην Διϋπουργική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Σημείωσε ακόμη, ότι δεν τίθεται θέμα τιμολογίων, αλλά θέμα εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΔΕΚΟ για να σταματήσει -όπως είπε- η αιμορραγία, την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Εμπορική

Σε ερώτηση αν το Συμβούλιο της Επικρατείας εμποδίζει την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά μία διαδικασία σε εξέλιξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα