Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 15:30

Σε στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας παρέπεμψε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα, επισημαίνοντας ότι τους δύο τελευταίους μήνες έγιναν περίπου 7.000 δρομολόγια από τις ακτές της Αττικής και μετακινήθηκαν 2 εκατομμυρια επιβάτες, με ασφάλεια και τήρηση των δρομολογίων.

«Ασφαλώς υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, που, όμως, αντιμετωπίζονται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κανένας επιβάτης και κανένα όχημα δεν έμεινε πίσω. Ως το τέλος της θερινής περιόδου, εξάλλου, θα μετακινηθούν άλλα 6 εκατομμύρια επιβατών περίπου», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε στις καλές επιδόσεις της Ελλάδος στον Τουρισμό, σημειώνοντας ότι το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων διαβλέπει αύξηση άνω του 8% στις τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας, σε σύγκριση με πέρυσι.

«Είμαστε βέβαιοι» -τόνισε- «ότι θα ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα και επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες (…) Αυτή την υποχρέωση αναλαμβάνουμε όλοι μας, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι ο πιο δυναμικός τομέας της ελληνικής οικονομίας. Παράγει ανάπτυξη και ευημερία, τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα