Εγκαίνια του πετρελαιαγωγού Μπακού - Τυφλίδα - Τσεϊχάν

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 16:40

Tις ευχές του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εγκαίνια του αγωγού Μπακού - Τιφλίδα - Τσεϊχάν μετέφερε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας, είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον κ.Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πετρελαιαγωγού.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκε επίσης ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Χιλμί Μεχμέρ Γκιουλερ (Hilmi Mehmet Guler) και ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόοδο των αγωγών που θα συνδέσουν την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2007, καθώς και το δίκτυο υψηλής τάσης (ηλεκτρικού) μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας (210 χλμ.) αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2008.

Τα θέματα των διεθνών διασυνδέσεων της Ελλάδος, που θα αλλάξουν ριζικά το ενεργειακό αλλά και το γεωπολιτικό τοπίο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, συζήτησε ο κ. Δημ. Σιούφας με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας ¶ντρις Πίπαλγκς (Αndris Piebalgs) και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Πιερλουϊτζι Μπερσάνι (Pierluigi Bersani).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα