Χαμόγελα ανόδου στην Ευρώπη, πτώση στο Χ.Α.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 13:46
UPD:13:48
EPA/MATTEO BAZZI

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να αφήνουν κατά μέρος το ναυάγιο της Συνόδου G7 και τα συνεχή φραστικά πυρά ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τους ηγέτες των άλλων μεγάλων οικονομιών του πλανήτη. Τα βλέμματα εστιάζονται σε θετικές εταιρικές ειδήσεις, αλλά και εξελίξεις στην Ιταλία, που φαίνεται να καθησυχάζουν όσους ανησυχούσαν για αντισυμβατικές οικονομικές πολιτικές. Το θετικό κλίμα δεν καταφέρνει, ωστόσο, να ακολουθήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να μένει σε αρνητικό έδαφος. 

Στις 13:35 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζει πτώση σχεδόν 0,9% στις 766 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 14 εκατ. ευρώ. Κόντρα στην πτωτική τάση στέκονται πάντως οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται σχεδόν 1%. 

Πολύ διαφορετική η εικόνα στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Οι ταύροι δίνουν δυναμικά το «παρών» οδηγώντας τον δείκτη των blue chips, FTSE MIB σε άνοδο 2,3%. Οι τραπεζικές μετοχές είναι πάντως και εδώ οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, με τον κλάδο να καταγράφει κέρδη άνω του 4%. Τα χαμόγελα στην ιταλική αγορά επέστρεψαν μετά τη διαβεβαίωση του νέου υπουργού Οικονομίας ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να βγάλει την Ιταλία από το ευρώ, ενώ θα φροντίσει να λάβει μέτρα για τη μείωση του χρέους. Η ανακούφιση ήταν εμφανής και στηναγορά ομολόγων

Στις υπόλοιπες αγορές, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται περίπου 0,8%. Πιο περιορισμένα είναι τα κέρδη για τις δύο μεγάλες αγορές της Ευρωζώνης, με τον DAX στη Φραγκφούρτη να ενισχύεται 0,5% και τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει άνοδο μόλις 0,2%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,45%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα