ΓΣΕΕ: Δικαίωση των θέσεων της ΟΤΟΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν.3371/05

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 17:34
UPD:17:38

Για δικαίωση των απόψεων και των θέσεων της ΟΤΟΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν.3371/05 που αφορά στη δημιουργία του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), βάσει της γνωμοδότησης 190/06 του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ επιβεβαιώθηκε ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας «εξασφαλίζονται από τις συνταγματικές επιταγές και δεν μπορούν να ανατρέπονται και να καταστρατηγούνται με νομοθετικές ρυθμίσεις».

Η κυβέρνηση, τονίζει η Συνομοσπονδία, πρέπει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΟΤΟΕ και τους Τραπεζίτες για να αναζητηθεί κοινή λύση, τέτοια που να εξασφαλίζει απολύτως τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, αλλά και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών τους ταμείων. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αναπαράγει τα αδιέξοδα και τις συγκρούσεις, χωρίς να εξασφαλίζει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Αλλά και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με το σύλλογο εργαζομένων της Εμπορικής, τόνισε ότι το κόμμα της θα στηρίξει μία ενεργητική αντίσταση και αντίδραση «στις προσπάθειες που μέχρι και σήμερα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου -όπως είπε- να σφαγιάσει κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων (στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την Εμπορική ) να βάλει κυριολεκτικά στο χέρι τα δικαιώματά τους στο επικουρικό ταμείο, προκειμένου να την μοσχοπουλήσουν σε μεγάλα τραπεζικά συγκροτήματα».

«Καλούμε τους εργαζόμενους σε άμεση αντίδραση, στο βαθμό που η κυβέρνηση εντός των ημερών αλλάξει το νόμο, προκειμένου να φέρει την πραγματικότητα στα δικά της μέτρα για να επιβάλει την αδικία που έχει κάνει στα ασφαλιστικά ταμεία και στο επικουρικό, ύστερα μάλιστα και από τη θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τους εργαζόμενους», πρόσθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του Σ.τ.Ε. για το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ΑΛέκοος Αλαβάνος, σημείωσε ότι η παρέμβαση του Σ.τ.Ε. και οι παρατηρήσεις που κάνει ξαναθέτουν, ουσιαστικά, το ζήτημα εξ αρχής. «Αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε άμεσο διάλογο με τους τραπεζοϋπαλλήλους και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις τοποθετήσεις και τις προτάσεις τους, με ένα τρόπο που και τα συμφέροντά τους θα διασφαλίσει αλλά και δεν θα επιβαρύνει το ίδιο το ΙΚΑ», τονισε ο κ. Αλαβάνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα