Νέα πτώση για το μπρεντ

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:51
UPD:17:53
REUTERS/Ali Jarekji

Οι ενδείξεις για κάμψη της ζήτησης από την Κίνα, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αύξηση της αμερικανικής παραγωγής οδηγούν σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου. Το τοπίο για το προσεχές διάστημα είναι πάντως θολό. Από τη μία ο ΟΠΕΚ και η Ρωσί προσανατολίζονται σε αύξηση της προσφοράς, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει σε περαιτέρω υποχώρηση. Από την άλλη η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι δραματική, ενώ εκτός αγορές θα βρεθεί πιθανότατα και το ιρανικό αργό. Μένει να φανεί ποιες δυνάμεις θα υπερισχύσουν. 

Σήμερα η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 0,9% στα 76,60 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Η τιμή του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη κατέγραψε ενδοσυνεδριακά πτώση έως και 0,6% στα 65,5 δολάρια το βαρέλι, αλλά στις 17:45 ώρα Ελλάδος ανακάμπτει ελαφρά λίγο πάνω από τα 66 δολάρια. 

Τον Μάιο οι κινεζικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Κινήθηκαν στα 39,05 εκατ. τόνους ή 9,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως έναντι 9,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Απρίλιο. 

Την ίδια ώρα στοιχεία των αμερικανικών αρχών δείχνουν ότι η παραγωγή την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στα νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 10,8 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Πρόκειται για αύξηση 28% σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα. Οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά πλέον στο να κατακτήσουν την κορυφή στη λίστα με τις παραγωγούς χώρες, εκθρονίζοντας τη Ρωσία, που αυτή τη στιγμή παράγει περίπου 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα