Μπλόκαρε τον Απρίλιο η γερμανική ατμομηχανή

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 15:59
UPD:16:00
REUTERS/FABIAN BIMMER

Αντιμέτωπη με πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών της ήλθε τον Απρίλιο η Γερμανία, σε μία ένδειξη ότι οι εμπορικές αντιπαραθέσεις αναγκάζουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να κατεβάσει ταχύτητα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1%, έναντι προβλέψεων για αύξησή της κατά 0,3%. Παράλληλα έκθεση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας έδειξε ότι τον ίδιο μήνα οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,2%. 

Τα απογοητευτικά δεδομένα αυτά ακολουθούν εκείνα, που έδειξαν απροσδόκητη πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 2,5% τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι βιομηχανική παραγωγή, παραγγελίες και εξαγωγές είναι σε τροχιά πτώσης κατά τους τρεις από τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους.

Αρχικά οι αδύναμες επιδόσεις συνδέθηκαν με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, την επιδημία γρίπης και την αύξηση των αργιών. Ωστόσο πλεόν οι περισσότεροι συμφωνούν ότι γίνεται αισθητός ο αντίκτυπος των ανησυχιών για τη στροφή των ΗΠΑ στον εμπορικό προστατευτισμό όπως και για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα