Τραπεζικές πιέσεις σε Χ.Α.- Ευρώπη

Κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό ανά την ήπειρο
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 15:04
UPD:15:05
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις αγορές μετοχών ανά την Ευρώπη, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι ενδείξεις ότι η Ευρωζώνη κατεβάζει συνεχώς ταχύτητα από τις αρχές του έτους, περιορίζουν την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. Το κλίμα είναι βαρύ στα χρηματιστήρια του Νότου, ενώ οι απώλειες είναι εξαιρετικά περιορισμένες στις υπόλοιπες αγορές.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει πτώση μόλις 0,15% λίγο πριν τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Λονδίνο και Παρίσι εμφανίζουν απώλειες 0,1%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Dax υποχωρεί περίπου 0,55%. Ως βαρίδι στο γερμανικό δείκτη λειτουργούν οι Deutsche Bank και Commerzbank, καθώς τα σενάρια συγχώνευσής τους οδηγούν σε πτώση τις μετοχές τους κατά 1,4% και 2% αντίστοιχα. 

Στο Χρηματιστήριο Αθγηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει απώλειες περίπου 0,8% στις 772 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζεται τα 25,5 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί επίσης 0,8%, ενώ μικρότερες είναι οι πιέσεις για τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 3%.  

Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μεγάλος ηττημένος και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί 1,7%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει απώλειες 2,5%.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα