Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θέλει ο Σόρος

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 14:30

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να αποτρέψει το Brexit.

Έτσι, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια νέα πολιτική εκστρατεία, η οποία έχει ως στόχο τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις 10 μήνες πριν το οριστικό «αντίο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολέμιοι του Brexit αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν την έξοδο από την Ε.Ε., την οποία χαρακτηρίζουν ως «το μεγαλύτερο λάθος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η ομάδα «Best for Britain», στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να διεξαγάγει μια εκστρατεία υπέρ της διοργάνωσης ενός νέου δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, η εκστρατεία στοχεύει, κυρίως, βουλευτές των Συντηρητικών και των Εργατικών, ευελπιστώντας να προωθήσουν το αίτημα για νέο δημοψήφισμα στις αρχές του 2019.

Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία έχει προϋπολογισμό 500.000 στερλινών, χρήματα τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τον Σόρος.

Ο Αμερικανός επενδυτής δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., καθώς πολλάκις έχει υπογραμμίσει τις καταστροφικές συνέπειες του Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα