EΛΠΕ: Θετικά τα αποτελέσματα ερευνητικής γεώτρησης στη Λιβύη

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 13:53

Στο τελικό προγραμματισμένο βάθος των 1.042 μέτρων έφθασε η ερευνητική γεώτρηση A1-NC210, η οποία εκτελείται από την εταιρεία Woodside Energy (N.A.) Ltd (διαχειριστή κοινοπραξίας με Eλληνικά Πετρέλαια και Repsol YPF) στην περιοχή παραχώρησης NC210 της λεκάνης του Μουρζούκ της Λιβύης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, με βάση τα αποτελέσματα των διεξαχθέντων ηλεκτρικών μετρήσεων και δειγματοληψιών, εντοπίστηκαν επτά διακριτοί γεωλογικοί ορίζοντες που περιέχουν υδρογονάνθρακες. Οι δοκιμές παραγωγής που έγιναν στο βαθύτερο γεωλογικό ορίζοντα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη Αερίων Υδρογονανθράκων, με ημερήσια παραγωγή 5,5 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου (άνοιγμα βαλβίδας 52/64 ίντσες).

Αυτή η παραγωγή υπολογίστηκε ότι, σε συνθήκες ανοικτής ροής και ατμοσφαιρικής πίεσης, αντιστοιχεί σε ημερήσια παραγωγή 19,9 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου.

Η ερευνητική γεώτρηση βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα Νότια της Τρίπολης (150 χιλιόμετρα νότια του παραγωγικού κοιτάσματος αερίου Al-Wafa) και εκτελείται από γεωτρητικό συγκρότημα της εταιρίεας OD&E.

H γεώτρηση εκτελείται από την εταιρεία Woodside Energy (N.A) Ltd, η οποία είναι ο Διαχειριστής της Κοινοπραξίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της Σύμβασης "Έρευνας και Διανομής της Παραγωγής" με τον Κρατικό Λιβυκό Οργανισμό Πετρελαίου για στην περιοχή NC 210 στο Murzuk της Λιβύης.

Τα μέλη της Κοινοπραξίας που μετέχουν σε αυτή την σύμβαση Έρευνας και Διανομής της Παραγωγής και τα ποσοστά συμμετοχής τους έχουν ως εξής:

Woodside Energy (N.A.) Ltd: 45% (Διαχειριστής)

Repsol Exploracion Murzuq, S.A.: 35%

Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.: 20%

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ενισχύεται κατά 4,59%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα