ΒΦΛ: Ανέμεναν ανακοίνωση επαναλειτουργίας του εργοστασίου, παρέλαβαν εξώδικο

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 17:40

Εξώδικο, με το οποίο ζητά να επιτραπεί στην εταιρεία, η «παραλαβή αποθηκευμένων λιπασμάτων, χημικών προϊόντων, πρώτων υλών», ακόμη και «των ειδών συσκευασίας λιπασμάτων», από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, απέστειλε σήμερα προς το δ.σ. του Σωματείου Εργαζομένων, η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ).

Η Διοίκηση της ΒΦΛ σημειώνει ότι από τις 10.1.2006, που το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπό κατάληψη, ζημιώνεται αφού είναι υποχρεωμένη να αγοράζει «από τρίτους, πρώτες ύλες για τη λειτουργία του εργοστασίου της Καβάλας, ενώ θα μπορούσε να τις παραλάβει από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης». Ταυτόχρονα, τους εγκαλεί και για όσες χημικές ουσίες «δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στο εκεί εργοστάσιο», δηλώνοντας ότι θα μπορούσε «να τις πουλήσει, εισπράττοντας το σχετικό τίμημα».

Τέλος, η Διοίκηση της ΒΦΛ κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι εξαιτίας της «παράνομης συμπεριφοράς» τους, έχει ζημιωθεί η εταιρεία κατά «9.000.000 ευρώ», ενώ αναφερόμενη στις ζημίες προηγούμενων χρήσεων, ισχυρίζεται ότι το 2004 ξεπέρασαν τα 68.000.000 ευρώ, το 2005 τα 20.000.000 ευρώ και το α’ πεντάμηνο του 2006 είναι περίπου 12.500.000 ευρώ».

«Η Διοίκηση της ΒΦΛ, προφανώς αναφέρεται στις ζημίες, των προηγούμενων ετών, που η ίδια έχει παραδεχτεί στην Επιτροπή, ότι έχει επισωρεύσει στην εταιρεία, η λειτουργία του εργοστασίου της Καβάλας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργος Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι ανέμεναν να ανακοινωθούν οι όροι επαναλειτουργίας του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα