Μπαρόζο: Υπό επιτήρηση και το 2007 η Ελλάδα

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 09:36

Η ΕΛΛΑΔΑ θα παραμείνει και το 2007 υπό τη στενή επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία κατορθώσει να μειώσει στο τρέχον έτος κάτω από το 3% το έλλειμμα του ΑΕΠ, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε χθεσινές του δηλώσεις σε εφημερίδα.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας ήταν σημαντική την τελευταία διετία, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από 6,9% το 2004 αναμένεται να μειωθεί εντός του έτους στο 3%. Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε, «αυτή η μείωση θα πρέπει να είναι εφικτή σε βάθος χρόνου, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν. Για να διατηρηθεί το έλλειμμα κάτω του 3% χρειάζεται η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων».

Επίσης, στις δηλώσεις του ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα «εξέλθει» το 2007 από τη διαδικασία ελέγχου του δημοσιονομικού ελλείμματος. Οπως τόνισε, «για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Ε.Ε. να είναι βέβαιη ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα κυμανθεί το 2007 κάτω από το 3%. Με βάση τις σημερινές μας εκτιμήσεις, δίχως αλλαγές στην ισχύουσα πολιτική, το έλλειμμα ενδέχεται να ανέλθει στα 3,6% το 2007».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα