Ρουμανία: Αναπτύσσεται η Bancpost

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 09:50

Η τράπεζα Bancpost (EFG Eurobank) θα συνεχίσει να ακολουθεί τη στρατηγική επέκτασής της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του τραπεζικού ιδρύματος Savings Bank και χωρίς να χάνει περισσότερο χρόνο μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της πώλησης, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα της Ρουμανίας «Ziarul Financiar».

«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του CEC έχει τη δικιά του δυναμική, έχει ήδη διαρκέσει πάρα πολύ και δεν βλέπουμε γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε οργανικά», αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Bancpost, κ. Mihai Bogza, προσθέτοντας πως η τράπεζα σχεδιάζει να επενδύσει στη λειτουργία 50 νέων καταστημάτων κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου του έτους, φθάνοντας τα 225 καταστήματα έναντι των 175 που είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2006 η τράπεζα κατέγραψε κέρδη ύψους 3,3 εκατ. ευρώ μετά από τις ζημιές του 2005 εξαιτίας του κόστους χρηματοδότησης των διαδικασιών αναδιοργάνωσης της τράπεζας. Στο επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας προβλέπονται κέρδη ύψους 15 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2006.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα