Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 10:07
UPD:10:11

Praxis Securities: «Η γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Μ. Ανατολή έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας στις κυριότερες κεφαλαιαγορές, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί πτωτικές τάσεις, οι οποίες αναμένεται να διατηρηθούν και κατά την σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Μπορεί η διαφοροποίηση που επέδειξε για μια ακόμα φορά ο ΓΔ σε σχέση με την κίνηση των ξένων δεικτών να ενίσχυσε κάπως την αισιοδοξία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, ωστόσο η υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών και πάλι κάτω από τα €200 εκ. προβλημάτισε.

»Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις 7 Ιουλίου ο ΓΔ κατέγραφε απώλειες από την αρχή του έτους της τάξεως του -1.31% και ο DAX κέρδη της τάξεως του +5.06%, όταν στις 14 Ιουλίου οι απώλειες του ΓΔ ήταν -1.23% και τα κέρδη του DAX +0.26%.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, ως πιθανότερο σενάριο σήμερα προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης σε χαμηλότερα επίπεδα».

Aspis Bank: «Η κλιµάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή αναµένεται να προκαλέσει και σήµερα τάσεις συσσώρευσης στις διεθνείς αγορές. Τις ξένες αγορές θεωρούµε ότι θα ακολουθήσει και η εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα