Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:14
UPD:23:16
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε νέο ιστορικό υψηλό τερμάτισε ο δείκτης Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται του θετικού momentum.

Συγκεκριμένα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,41% σκαρφαλώνοντας στις 7.637 μονάδες και σημειώνοντας δεύτερο συνεχόμενο ιστορικό ρεκόρ -μετά το χθεσινό.

Μεταξύ των εταιρειών του δείκτη, ξεχώρισαν οι επιδόσεις των Facebook, Amazon και Netflix, ενώ στο θετικό κλίμα συνείσφερε και η μετοχή της Mylan, η οποία ενισχύθηκε κατά 5,5%.

«O Nasdaq βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων υψηλών, καθώς όλα δείχνουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί» σχολίασε ο Ρόμπερτ Σλάμερ, αναλυτής της Fundstrat Global Advisors.

Παρά το ανοδικό momentum του τεχνολογικού κλάδου, οι υπόλοιποι δείκτες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με τον βιομηχανικό Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,06% στις 24.799 μονάδες και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,07% στις 2.748 μονάδες.  

Η στασιμότητα των δύο προαναφερθέντων δεικτών, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στις αυξημένες εντάσεις των ΗΠΑ με μερικούς από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Ε.Ε., τον Καναδά και το Μεξικό, προλειαίνοντας το έδαφος για την έναρξη ενός νέου εμπορικού «πολέμου».  

Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, τότε οι αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων θα πλήξουν τόσο το διεθνές εμπόριο όσο και την παγκόσμια οικονομία, στο σύνολό της. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα