Τράπεζα Πειραιώς: Εκδοση ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 12:35

H Tράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bond issue) ύψους €400 εκατ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) μέσω της θυγατρικής της Piraeus Group Finance PLC.

Το νέο ομόλογο είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη και φέρει κυμαινόμενο τοκομερίδιο ίσο με το Euribor 3 μηνών + 55 μονάδες βάσης και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Οι διεθνείς αγορές υποδέχτηκαν την έκδοση με μεγάλο ενδιαφέρον και το συνολικό βιβλίο ξεπέρασε το ποσό των €500 εκατ (υπερκάλυψη 1,25 φορές). Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η συναλλαγή ανακοινώθηκε και εκτελέστηκε σε 48 ώρες, συμμετείχαν συνολικά 62 επενδυτές από 16 χώρες.

Με την έκδοση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια, αυξάνοντας παράλληλα τη μέση διάρκεια των αντλούμενων κεφαλαίων της.

Κύριοι ανάδοχοι ήταν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί Barclays Capital, Goldman Sachs International και Morgan Stanley & Co. International Limited, καθώς και η Alpha Bank ΑΕ (Joint Lead, no books).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα