Η Ε.Ε. στέλνει το προσωπικό της για εργασία σε ΜΜΕ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 13:16

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρηματική εμπειρία», το οποίο δρομολογήθηκε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στείλει όλο το ανώτερο-ανώτατο προσωπικό της (διοικητικοί υπάλληλοι) της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας να εργαστούν για μια εβδομάδα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, το εν λόγω πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ενισχύσει τις γνώσεις και των 350 ανώτερων-ανώτατων υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Επιτροπής σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, ιδίως οι ΜΜΕ. Το πρόγραμμα «Επιχειρηματική εμπειρία» θα βοηθήσει τους υπαλλήλους της Επιτροπής να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ΜΜΕ και να εκτιμήσουν καλύτερα τα ιδιαίτερα προβλήματα των επιχειρήσεων. Αυτό θα διευκολύνει επίσης το στόχο της Επιτροπής για βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής νομοθεσίας, στο πλαίσιο του στόχου για καλύτερη νομοθεσία.

Έπειτα από μια επιτυχή πιλοτική φάση το 2005/αρχές του 2006, η Επιτροπή δρομολογεί ήδη την πρωτοβουλία “Επιχειρηματική εμπειρία”. Αποσκοπεί να εκπαιδεύσει περίπου 50 υπαλλήλους ήδη το 2006. Έως το 2009 και οι 350 περίπου διοικητικοί υπάλληλοι (προσωπικό AD) της ΓΔ “Επιχειρήσεις” θα πρέπει να εργαστούν μία εβδομάδα σε μια ΜΜΕ, συμμετέχοντας στο προσωπικό της και βιώνοντας τις διάφορες λειτουργίες ή τμήματα της επιχείρησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα