Κ. Μίχαλος: Μοχλός για βιώσιμη και συνεκτική ανάπτυξη η κυκλική οικονομία

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 18:41
UPD:18:42
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Θετικά αποτιμά ο πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος τις διεργασίες για την κατάρτιση από την Πολιτεία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για την κυκλική οικονομία.

Όπως ανέφερε σε εκδήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κυκλική οικονομία προσελκύει επενδύσεις άνω των 500 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των πόρων κατά 30% ως το 2030 θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 1%, δημιουργώντας παράλληλα δύο εκατ. θέσεις εργασίας.

Για την Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας μπορεί να έχει ρόλο - κλειδί στην προσπάθεια για επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, αλλά και στην προσπάθεια για μετασχηματισμό και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με όχημα τις επενδύσεις, την ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, όπως είπε ο κ. Μίχαλος, κυρίως γιατί ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να ενσωματώνει πολιτικές και παρεμβάσεις σε μια ευρεία σειρά τομέων.

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη το σχέδιο που θα προκύψει να είναι προϊόν ουσιαστικού διαλόγου με τους φορείς της αγοράς και της κοινωνίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα