Σιούφας: Οι καταναλωτές να απομονώσουν τους κερδοσκόπους

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 14:37

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τη μετακύλιση στις τελικές τιμές των καυσίμων των συνεχών αυξήσεων των διεθνών τιμών του πετρελαίου, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στους παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών, μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το ισχυρότατο όπλο που διαθέτουν για την απομόνωση των κερδοσκόπων, δηλαδή τον έλεγχο και την επιλογή των φθηνότερων πρατηρίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες από όλες τις χώρες στην Ευρώπη, καθώς, ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 145% και της βενζίνης κατά 168%, στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 48%.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται και ότι το υπουργείο αλλά και οι νομαρχίες είναι σε επαγρύπνηση και επιφυλακή για τον έλεγχο της αγοράς. Ωστόσο, μίλησε για εξαιρετικά ρευστή κατάσταση η οποία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα