Μειώνει το μερίδιό τoυ στην RBS το Λονδίνο

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:18
UPD:11:18

Στην πώληση μεριδίου 7,7%, ύψους 2,5 δισ. στερλινών, της Royal Bank of Scotland προέβη η βρετανική κυβέρνηση, μία δεκαετία μετά τη διάσωση και εθνικοποίηση της τράπεζας. Είναι η πρώτη μείωση του μεριδίου του δημοσίου από το 2015 και έρχεται στον απόηχο του προκαταρκτικού διακανονισμού, στον οποίο κατέληξε η τράπεζα με τις αμερικανικές αρχές για την πώληση τοξικών χρεογράφων. 

Όπως ανακοινώθηκε πωλήθηκαν 925 εκατ. μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, έναντι 271 πενών ανά μετοχή. Μετά την πώληση η μετοχή του δημοσίου περιορίζεται στο 62,4% από 70,1%. 

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ρος Μακγιούαν, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την επιστροφή της σε ιδιωτικά χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης η βρετανική κυβέρνηση επένδυσε 45,5 δισ. στερλίνες στην RBS. Ήταν τότε η μεγαλύτερη τραπεζική διάσωση παγκοσμίως, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον Αύγουστο του 2015, όταν ακόμη λίγοι φοβούνταν το Brexit, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον Τζορτζ Όζμπορν πούλησε μερίδιο 5,4% της RBS με την τιμή στις 330 πένες ανά μετοχή. 

naftemporii.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα