Χαμηλό δύο μηνών για την τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 21:50
UPD:21:51

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έκλεισε η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, εν μέσω των σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις του ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια WTI υποχώρησαν κατά 1,6% στα 64,75 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.  

«Οι αγορές αναμένουν περισσότερη σαφήνεια από τον ΟΠΕΚ σχετικά με την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής» σχολιάζει ο αναλυτής της UBS Wealth Management, Giovanni Staunovo.

Από τα τέλη του Μαΐου, η τιμή του Brent έχει απωλέσει σχεδόν το 5% της αξίας της, ως απόρροια της είδησης ότι Σαουδική Αραβία και Ρωσία ετοιμάζονται να αυξήσουν το όριο παραγωγής πετρελαίου.

Μια τέτοια εξέλιξη συνιστά προϊόν αντίδρασης στην αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων, οι οποίοι επηρεάζουν την παραγωγή σε Ιράν και Βενεζουέλα.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2017, οι χώρες του ΟΠΕΚ έχουν περικόψει την παραγωγή του πετρελαίου κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σε μία προσπάθεια τόνωσης των τιμών.

Στο μεταξύ, πιέσεις στην τιμή του αργού προκαλούνται και από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφθασε στα 10,47 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα