Συνέχεια στο ανοδικό momentum δίνει η Wall Street

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 16:37
UPD:17:07
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά εκκίνησαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να δίνουν συνέχεια στα αξιοσημείωτα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,66% στις 24.798 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,31% στις 7.578 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει άνοδο κατά 0,36% στις 2.744 μονάδες.

Την Παρασκευή, χάρη στα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, οι δείκτες έκλεισαν με ισχυρότατα κέρδη, τα οποία υπερέβησαν το 1%.

«Οι αγορές φαίνεται πως εστιάζουν στην οικονομία και όχι στις πιθανές συνέπειες των εμπορικών εντάσεων» σχολιάζει ο Πίτερ Καρντίγιο, αναλυτής της Spartan Capital Securities.

«Οι εντάσεις είναι μεγάλες και το ερώτημα συνίσταται στο αν ο Τραμπ θα εξομαλύνει την κατάσταση ή θα την κάνει χειρότερη» σπεύδει να προσθέσει, εν όψει της συνόδου των G7, στον Καναδά.

«Ο κόσμος οδεύει προς έναν εμπορικό πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του, ο Όλιβερ Μπρέναν, αναλυτής της TS Lombard. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η παγκόσμια ανάπτυξη του εμπορίου θα μπορούσε να επιβραδυνθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες» συμπληρώνει.

Στο ταμπλό, η μοναδική μετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή της Microsoft, η οποία ενισχύεται κατά 1% χάρη στην εξαγορά της GitHub έναντι του ποσού των 7,5 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα