ΠΑΣΟΚ: Ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας από την κυβέρνηση

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 19:14

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη για ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και συνειδητή παραπλάνηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/17/1219045.htm , σε συνέντευξη Τύπου της υπεύθυνης του Πολιτικού Συμβουλίου Οικονομίας του κόμματος Βάσως Παπανδρέου, του Συντονιστή της Κ.Ο Οικονομίας Πέτρου Ευθυμίου και του εισηγητή ΚΤΕ Οικονομίας και Οικονομικών Ανδρέα Μακρυπίδη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιβαρύνει τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ διευρύνει ακόμη περισσότερο τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους λίγους. Ανέφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «φορο-αφαίμαξης» μισθωτό με δύο παιδιά και με εισόδημα 23.000 ευρώ, ο οποίος θα πληρώσει 400 ευρώ παραπάνω φόρο για το εισόδημα του 2006, σε σχέση με το φόρο που πλήρωσε για το εισόδημα του 2004.

Η σύγκλιση των εισοδημάτων με τον μέσο όρο της Ε.Ε. απομακρύνεται, τόνισαν, καθώς τη διετία 2004-2005 το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) αυξήθηκε μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα, όταν η αύξηση την διετία 2002-2003 ήταν 7,7 μονάδες. Απέδωσαν την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού τον μήνα Ιούνιου σε καθαρά συγκυριακούς λόγους και κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τα τελωνεία κατά 34,3%, εξαιτίας της αποθεματοποίησης καυσίμων στην οποία προχώρησαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, μετά την ανακοίνωση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μια εβδομάδα πριν την εφαρμογή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα