Αγορές: Ανάκαμψη στην Ευρώπη, σταθεροποίηση στο Χ.Α.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 13:37
UPD:13:47
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών, ενώ σε τροχιά ανατίμησης βρίσκεται και το ευρώ. Η σκιά των εμπορικών αντιπαραθέσεων δεν έχει βεβαίως φύγει εντελώς από τα χρηματιστήρια. Ωστόσο οι επενδυτές αποφεύγουν τις δραστικές κινήσεις περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες, για το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και ποιος θα είναι ο αντίκτυπός τους στο παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη. 

Στην αγορά συναλλάγματος, σε μία ημέρα κατά την οποία οι επενδυτές δεν αναζητούν καταφύγια το ευρώ υπερβαίνει και πάλι το φράγμα του 1,17. Συγκεκριμένα ενισχύεται 0,65% έναντι του δολαρίου, στα 1,1730 δολάρια ανά ευρώ. 

Στο μέτωπο των μετοχών ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει κέρδη περίπου 0,5% στις 13:30 ώρα Ελλάδος. Οι βασικοί δείκτες σε Παρίσι, Φραγκφούρτη και Μιλάνο σημειώνουν άνοδο περίπου 0,3%. Πιο δυναμικά το «παρών» δίνουν οι αγοραστές στο Λονδίνο, ανεβάζοντας τον FTSE 100 στο +0,8%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης αμφιταλαντεύεται από το πρωί ανάμεσα σε ελαφρά κέρδη και απώλειες. Αυτή την ώρα είναι σε θετικό έδαφος (+0,2%) λίγο πάνω από τις 778 μονάδες.Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 780,21 μονάδες (+0,44%) και κατώτερη τιμή στις 774,13 μονάδες (-0,34%). Η αξία των συναλλαγών κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 11 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο κλάδων τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,7%) και των τροφίμων (+1%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,9%) και της Υγείας (-0,7%).

Σε επίπεδο εταιρειών, το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο σχεδόν 6%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα