Αισιοδοξία Σολτς για λύση στο ζήτημα των δασμών

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 08:33
UPD:15:33
EPA/FELIPE TRUEBA

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα των αμερικανικών δασμών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, κατά τις εργασίες της συνόδου των G7, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πως έχει κατανοήσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων, γεγονός το οποίο πιθανόν θα ανοίξει τον δρόμο για την εξεύρεση λύσης στο μέλλον.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βγούμε απ' αυτό (σ.σ. εμπορική διαμάχη). Αυτό ειπώθηκε πολύ καθαρά και νομίζω ότι υπήρξε ακόμη και συναίνεση των ΗΠΑ» τόνισε, επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Σολτς παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών των G7, «βάλαμε ένα θεμέλιο για να φθάσουμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα κάποια στιγμή».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος επανέλαβε την άποψη ότι οι αμερικανικοί δασμοί είναι «απαράδεκτοι» και «παράνομοι».

EURONEWS

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις, εκτιμώντας ότι θα έχουν «περιορισμένες άμεσες συνέπειες» στις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η απόφαση των ΗΠΑ ενδεχομένως να πλήξει τις επιχειρήσεις του κλάδου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ε.Ε., ωθώντας την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφυγε χθες, Παρασκευή, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και αξίωσε την έναρξη διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ για το φλέγον ζήτημα των δασμών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα