Ψυχραιμία συνιστά ο Γ. Αλογοσκούφης

Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 14:32

«Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ενδεχόμενες συνέπειές τους στην ελληνική οικονομία.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της οικονομίας και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο, όπως είπε, προς το παρόν οι εξελίξεις δεν δικαιολογούν αλλαγή στα σχέδια μας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνίσταται στην προσπάθεια για συνεχή μείωση της φορολογίας των καυσίμων.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2006 και για τις προοπτικές της το επόμενο εξάμηνο, καθώς και για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Υπογράμμισε ότι η πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο ήταν καλή, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για να πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της στην ανάπτυξη, τη μείωση του ελλείμματος, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το 83% του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που περιλαμβάνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και πρόσθεσε ότι κρίσιμο σημείο είναι τώρα η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας.

«Το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται επιχειρήσεις»

Ο υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την Cosmote και απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι έχει βάλει θέματα για την επιχειρηματική συμφωνία του ΟΤΕ, που είναι μια καλή συμφωνία, που, όμως, δεν αρέσει στους ανταγωνιστές του Οργανισμού αλλά, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να παίζει το ρόλο του συνήγορου στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ.

Eξοπλιστικά

Σε ερώτηση σχετική με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι υπάρχει πρόγραμμα εξοπλισμών και υπάρχει οροφή στις εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τη Βουλή για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε ερώτηση για το αν αναβάλλεται το πρόγραμμα της αγοράς αεροσκαφών, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά καταρτίζεται.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την αγορά αεροσκαφών τύπου "Γιουροφάϊτερ", ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι σε καμιά ενημέρωσή του δεν υπάρχει αναφορά για αγορά "Γιουροφάϊτερ". Υπογράμμισε δε ότι εφόσον δεν υπήρχε απόφαση, δεν μπορεί να υπάρξει και αναβολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα