Ντεμπούτο των κινεζικών μετοχών στον δείκτη MSCI των αναδυόμενων

Κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας, αλλά και με πρακτικά οφέλη
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 10:49
UPD:10:52
REUTERS/China Daily CDIC

Το ντεμπούτο τους στον δείκτη αναδυόμενων αγορά της MSCI έκαναν σήμερα περίπου 230 κινεζικές μετοχές Α Κατηγορίας, σε μία εξέλιξη, που αναμένεται να προσελκύσει εισροές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά της κυρίως Κίνας. 

Η μερική ένταξη των κινεζικών μετοχών στον δείκτη MSCI Emerging Markets θα λάβει χώρα σε δύο φάσεις, με την δεύτερη να έρχεται τον Αύγουστο. Μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Industrial and Commercial Bank of China, ο κορυφαίος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της χώρας, ασφαλιστικές, όπως η Ping An Insurance, εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, κατασκευαστικές και η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD είναι μεταξύ των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στον δείκτη. 

Τον Αύγουστο το μερίδιο της Κίνας στον δείκτη- που έως τώρα περιελάμβανε μόνο κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και όχι στη Σαγκάη ή τη Σένζεν- θα ανέλθει στο 31,3%. 

Παρά το ντεμπούτο των κινεζικών μετοχών στο δείκτη, το κλίμα στη Σαγκάη δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό, με τον Σύνθετο Δείκτη να υποχωρεί 0,53%. Στη Σένζεν ο γενικός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,9%, ενώ περιορισμένες απώλειες είχε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. 

Αν και η εξέλιξη έχει εν πολλοίς συμβολικό χαρακτήρα- αναγνωρίζει δηλαδή τη «φωνή» της Κίνας στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, υπολογίζεται ότι θα προσθέσει στην τοπική αγορά μετοχών κεφάλαια ύψους 22 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα