Ανέκαμψε η Σοφοκλέους

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 17:21
UPD:17:25

ΣΤΙΣ 3.553,09 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σημειώνοντας αξιόλογη άνοδο κατά 1,32%.

Ωστόσο, η άνοδος δεν συνοδεύθηκε από ενίσχυση του τζίρου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 184 εκατ. ευρώ. Περίπου 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

«Σήμερα υπήρξε τεχνική διόρθωση, μετά τις υπερβολικές χθεσινές απώλειες, με την βοήθεια και των θετικών τάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στη Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή.

«Ωστόσο, οι γεωπολιτικές ανησυχίες παραμένουν. Αυτό σε συνδυασμό με την πορεία των διεθνών αγορών και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, που αρχίζουν να ανακοινώνουν οι μεγάλες εταιρείες από την επόμενη εβδομάδα, θα καθορίσουν την τάση βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της ATEbank (3,95%), του ΟΠΑΠ (3,14%), της Coca-Cola 3E (2,93%), της Βιοχάλκο (2,12) και της Motor Oil (2%).

Ο ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΕΗ σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 185 ενισχύθηκαν, 72 σημείωσαν πτώση και 50 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν άνοδο εξαιρουμένου του δείκτη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,21%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα