Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: Δεν θα μας επηρεάσουν τα αντίμετρα

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 19:11
UPD:19:16
REUTERS/MIKE SEGAR

Οποιαδήποτε αντίμετρα επιβληθούν από την Ευρώπη ή άλλες χώρες ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς, είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ανέφερε ότι οι επιπτώσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες που επηρεάζονται από την αμερικανική απόφαση δεν θα είναι μακροπρόθεσμες και ότι θα «το ξεπεράσουν εν ευθέτω χρόνο».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι οι δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την Ε.Ε., τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), καθώς λήγει η δίμηνη παράταση που ίσχυε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δύο γειτονικές στις ΗΠΑ χώρες.

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα